flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

16 серпня 2022, 11:08

Сьогодні, 16 серпня 2022 року набрав законної сили обвинувальний вирок Криворізького районного суду Дніпропетровської області відносно громадянина К. який скоїв  кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 152, ч. 4 ст. 153, ч. 2 ст. 156 КК України.

            Судом встановлено, що в період часу з жовтня місяця 2019 по травень місяць (точної дати та часу органом досудового розслідування не встановлено), перебуваючи за місцем свого проживання, ігноруючи загальноприйняті норми моралі, маючи прямий умисел на вчинення щодо своєї малолітньої доньки  Г., 2009 року народження вчиняв дії проти її статевої свободи та статевої недоторканості.

            Дії К. судом кваліфіковані за:

            ч. 2 ст. 156 КК України за ознаками вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи, вчинених членом сім’ї;

            ч. 4 ст. 152 КК України за ознаками вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним проникненням в тіло іншої особи з використанням іншого предмета (зґвалтування), вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років;

            ч. 4 ст. 153 КК України за ознаками вчинення насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням  в тіло іншої особи (сексуальне насильство), вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років.

            Судом К. призначено покарання за сукупності кримінальних правопорушень,  шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим,  у виді позбавлення волі строком на 13 років.

            Крім того, інформацію щодо К. включено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.