flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо прийняття та реєстрації електронних документів які надійшли на офіційну електронну адресу суду

15 серпня 2022, 10:40

            Відповідно до пункту 1 розділу ІІ «Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України» затвердженої наказом ДСА України 20 серпня 2019 за № 814 (зі змінами) канцелярія щоденно протягом робочого часу суду забезпечує прийняття та реєстрацію документів, що подаються до відповідного суду в паперовій формі, а також в електронній формі, якщо вони надійшли в порядку, визначеному Положенням про порядок функціонування окремих підсистем ЄСІТС.

            17.08.2021 рішенням Вищої ради правосуддя № 1845/0/15-21 затверджено «Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» – далі Положення.

Згідно пункту 25 Положення процесуальні та інші документи, пов'язані з розглядом справ у суді, можуть подаватися до суду в електронній формі виключно з використанням підсистеми "Електронний суд".

Однак, пункт 111 Положення передбачає, що до початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.

Таким чином, Криворізький районний суд Дніпропетровської області має право приймати процесуальні та інші документи подані до суду в електронній формі які надійшли з адреси електронної пошти, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.