flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду кримінального провадження відносно Салія І.І., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України

21 серпня 2018, 16:18

   В провадженні судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгової Г.Г. перебували матеріали кримінального провадження щодо Салія Івана Ігоровича, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

   15.08.2018 в судовому засіданні прокурором, який бере участь у розгляді цього кримінального провадження, головуючому судді Строговій Г.Г. заявлено відвід, про що подано письмову заяву.

   Дана заява про відвід, відповідно до ст. 35 КПК України передана на розгляд судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області Суботіній С.А.

   20.08.2018 суддя Суботіна С.А. задовольнила заяву прокурора про відвід головуючого судді та відвела Строгову Г.Г. від розгляду кримінального провадження щодо Салія І.І., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Повний текст ухвали оголошено 21.08.2018.

   Відповідно до ч. 2 ст. 82 КПК України у разі задоволення заяви про відвід (самовідвід) судді, який здійснює судове провадження одноособово, справа розглядається в тому самому суді іншим суддею.

   Виконати автоматичний розподіл вказаного кримінального провадження на суддю не вдалося, про що автоматизованою системою документообігу суду сформовано протокол  щодо неможливості розподілу судової справи між суддями, не вистачає потрібної кількості суддів для розгляду справи.

   Згідно ч. 5 ст. 82 КПК України якщо після задоволення відводів (самовідводів) неможливо утворити новий склад суду, то вирішується питання про передання кримінального провадження до іншого суду в порядку, передбаченому цим Кодексом.

   В зв’язку з чим 21.08.2018 Криворізьким районним судом Дніпропетровської області направлено подання до апеляційного суду Дніпропетровської області для вирішення питання, в порядку ч. 2 ст. 34 КПК України щодо направлення  кримінального провадження, щодо Салія І.І., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України з Криворізького районного суду Дніпропетровської області до іншого суду в межах юрисдикції апеляційного суду Дніпропетровської області. 

   Для відома – відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.